قوز-کمر

قوز کمر + درمان آن⚠️

قوز کمر، کیفوز و گوژپشتی یکی از مهمترین اختلالات رایج مربوط به ستون فقرات است. کسانی که به این اختلال مبتلا می شوند، اغلب به صورت دولا دولا راه می روند و با مشکلات جدی در عملکرد روزانه خود رو به رو می شوند. شانه های افراد مبتلا به قوز کمر متمایل به جلو شده که فشار زیادی به ستون فقرات افراد وارد می کند. برای بررسی بیماری قوز کمر باید به علائم و نشانه های آن نیز دقت داشته باشید. نشانه های ظاهری نام برده شده می تواند به شما در شناسایی این عارضه ها کمک کنند. این مشکلات گاها به صورت مادرزادی به وجود می آیند. در ادامه به بررسی سایر ویژگی های این بیماری می پردازیم.

قوز-پشتی

قوز کمر چیست؟

قوز کمر یا کیفوز به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. به همین خاطر انواع مختلفی از این بیماری به وجود می آیند که هر یک دلایل به خصوصی دارند. این بیماری حتی در برخی از کودکان نیز شایع می شود. برخی از کودکان مدرسه ای به مرور به این بیماری مبتلا می شوند. اما بیشترین آمار مربوط به ابتلا به قوز کمر در رنج سنی 12 تا 17 سال است. این بیماری علل مختلفی دارد و بروز آن در هر رده سنی به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. هر گونه فرسایش یا دژنراسیون دیسک می تواند سبب بروز قوز در اندام های پشتی بدن شود. سرطان و برخی درمان های مربوط به آن نیز قوز پشت را به وجود می آورد.

در صورتی که افراد وزن متناسبی داشته باشند، فعالیت روزانه داشته و به اصلاح کمر و وضعیت قرارگیری آن دقت کنند و از مصرف الکل و مشتقات آن خودداری کنند از بروز این بیماری ها پیشگیری می شود. قوز پشتی به تدریج سبب گردی پشت شده و انحنای غیر استانداردی در این بخش از بدن به وجود می آورد.

درمان قطعی قوز کمر

قوز کمر با استفاده از راهکارهای درمانی متعددی درمان می شود. درمان های مورد استفاده برای این بیماری شامل درمان های دارویی، فیزیوترپی، بریس و جراحی هستند. در صورتی که شدت بیماری بیشتر شود، درمان قطعی آن تنها با استفاده از جراحی میسر خواهد بود. جراحی برای درمان این بیماری برای کسانی که به صورت مادرزادی به این بیماری مبتلا شده اند، تاثیرگذار است. درمان کیفوز شوئرمن نیز با استفاده از این روش های درمانی به سادگی انجام می شود. در صورتی که همه روش های درمانی را امتحان کرده اید و به نتیجه ایده آل دست پیدا نکرده اید، بی شک جراحی راه حل آخر شما خواهد بود.

تشخیص قوز کمر

قوز پشتی با در نظر گرفتن برخی نکات تشخیص داده می شود. برای تشخیص این بیماری از برخی تکنیک های پزشکی استفاده می کنند. برخی از روش های تشخیصی برای ارزیابی وضعیت بیماری قوز کمر به شرح زیر هستند:

  • روش های فیزیکی تشخیص در مراحل اولیه مورد استفاده قرار می گیرند. در این روش ها پزشک با فشار دادن اندام های آسیب دیده عارضه های ستون فقرات را بررسی می کند.
  • تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس نیز یکی از راهکارهای متداول به شمار می رود.
  • سی تی اسکن در این بخش نیز عارضه های موجود را مشخص خواهد کرد.
  • روش های ام آر آی نیز گاها تاثیرگذار بوده و تشخیص بیماری را ساده تر می کند.
  • معاینات سیستم های عصبی نیز توسط برخی از پزشکان برای معاینه وضعیت ستون فقرات انجام می گیرند.
قوز-کمر

علائم قوز کمر چیست؟

قوز کمر علامت های بسیار زیادی بر روی بدن افراد بیمار به همراه خواهد داشت. ظهور برآمدگی در بخش پشت بدن یکی از مهمترین علائمی است که برای تشخیص بیماری مورد توجه قرار می گیرد. هم شدن سر به سمت جلو نیز از علائم رایج بیماری است که در برخی از خانم ها و آقایان مبتلا نمود پیدا می کند. در بخش بعدی تفاوت در ارتفاع شانه ها نظر بهترین جراح دیسک کمر معالج را جلب می کند.

احساس خستگی مفرط نیز در میان علائم بیماری قرار می گیرد. در این زمینه سفت شدن ماهیچه ها در بخش پشت ران نیز می تواند یک علامت مهم باشد. با در نظر گرفتن این نشانه ها تشخیص قوز کمر بسیار ساده خواهد بود. برخی افراد در ناحیه دست ها یا پاها احساس درد می کنند که می تواند یکی از نشانه های بارز برای بیماری قوز کمر باشد.

 ورزش مناسب برای قوز کمر

برخی از پزشکان برای درمان قوز پشتی، تمرینات ورزشی را پیشنهاد می کنند که در رفع عارضه های ایجاد شده تاثیر مثبتی بر جای می گذارند. برخی از این ورزش ها را در زیر مشاهده می کنید:

  •  بالا بردن دست ها برای درگیر کردن ماهیچه ها یک راهکار بسیار مناسب به شمار می رود.
  • حرکات پوش آپ یا شنا نیز به شما کمک می کند که برخی عارضه های مربوط به قوز پشتی را کنترل کنید.
  • حرکت سوپر من و حالت U شکل بدن نیز از ورزش های پیشنهاد شده برای رفع این بیماری به شمار می رود.
  • ماساژهای ستون فقرات و اندام های درگیر نیز می تواند در رفع این اختلال تاثیرگذار باشند.
گوژپشتی

نتیجه گیری

قوز پشتی یکی از عارضه های رایج در میان خانم ها و آقایان امروزی است که با نشانه ها و علائم به خصوصی نمود پیدا می کند. این بیماری روش های درمانی به خصوصی دارد. انجام ورزش و تمرینات بدنی برای از بین بردن برخی از عارضه های مربوط به این بیماری پیشنهاد می شود. پزشکان این روزها از روش های تشخیصی به خصوصی برای بررسی وضعیت بیماری استفاده می کنند که برخی از آن ها را در این مطلب معرفی کردیم.

سوالات متداول

مطالب مرتبط

فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *