درمان سکته مغزی

درمان سکته مغزی🧠

درمان سکته مغزی  معمولا شامل ترکیبی از مداخلات پزشکی و درمان های توانبخشی است. برنامه درمانی خاص به نوع و شدت سکته مغزی و عوامل فردی مانند سن و سلامت کلی بستگی دارد. در این مقاله به روش های رایج درمان سکته مغزی پرداخته ایم.

درمان سکته مغز

سکته مغزی چگونه درمان می شود؟

درمان سکته مغزی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم ترین عامل در تعیین درمان این است که فرد کدام از انواع سکته مغزی را دارد:

ایسکمیک

در سکته های ایسکمیک  اولویت اصلی بازگرداندن خون به نواحی آسیب دیده مغز است. اگر این به اندازه کافی سریع اتفاق بیفتد، گاهی اوقات می توان از آسیب دائمی جلوگیری کرد یا حداقل شدت سکته را محدود کرد. بازگرداندن گردش خون معمولا شامل نوع خاصی از دارو به نام ترومبولیتیک است، اما ممکن است شامل یک روش کاتتریزاسیون نیز باشد.

هموراژیک

در سکته های هموراژیک، درمان به محل و شدت خونریزی بستگی دارد. کاهش فشار خون اغلب اولویت اصلی است، زیرا این کار میزان خونریزی را کاهش می دهد و از بدتر شدن آن جلوگیری می کند. یکی دیگر از گزینه های درمانی بهبود لخته شدن خون است تا خونریزی متوقف شود. گاهی اوقات جراحی برای کاهش فشار خون انباشته بر روی مغز شما ضروری است.

چه دارو ها یا درمان هایی استفاده می شود؟

دارو ها یا درمان های مورد استفاده، بستگی به نوع سکته مغزی دارد و مدت زمان دریافت درمان پس از سکته مغزی متفاوت است. این ها روز ها و ماه ها پس از درمان سکته مغزی اتفاق می افتد.

به طور کلی، متخصص مغز و اعصاب شما بهترین فردی است که به شما میگوید چه نوع درمانی را توصیه می کند. آن ها می توانند اطلاعاتی را که ارائه می کنند، از جمله سابقه پزشکی، شرایط پزشکی، شرایط شخصی و موارد دیگر متناسب با مورد خاص شما تنظیم کنند.

مصرف دارو برای پشتیبانی از لخته شدن

توانایی لخته شدن بدن شما  به فرایندی به نام هموستاز برای توقف خونریزی و ترمیم صدمات متکی است. حمایت از هموستاز شامل تزریق دارو ها یا فاکتورهای خونی است که لخته شدن خون را آسان تر می کند. به عنوان مثال می توان به درمان با تزریق پروترومبین یا فاکتورهای انعقادی و غیره اشاره کرد. این درمان بیشتر در مورد سکته هموراژیک رایج است و می تواند به کنترل خونریزی کمک کند.

عمل جراحی

چندین راه وجود دارد که درمان سکته مغزی می تواند اتفاق بیفتد. برخی از این درمان ها مستقیما حمایتی هستند، در حالی که برخی دیگر به جلوگیری از عوارض کمک می کنند. پزشک شما می تواند در مورد سایر درمان ها و این که کدام درمان ها را توصیه میکند و چرا به شما اطلاعات بیشتری بدهد.

توانبخشی سکته مغزی

یکی از مهم ترین راه های درمان سکته مغزی کمک به بهبودی یا سازگاری فرد با تغییرات است. این به ویژه در مورد کمک به آن ها در بازیابی توانایی هایی که قبل از سکته داشتند صادق است. توانبخشی سکته مغزی بخش عمده ای از بهبودی برای اکثر افرادی است که دچار سکته مغزی می شوند. این توانبخشی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله:

  • گفتار درمانی: این می تواند به شما کمک کند زبان و توانایی های گفتاری را دوباره به دست آورید و توانایی شما را برای کنترل ماهیچه هایی که به تنفس، خوردن و نوشیدن کمک می کند، بهبود بخشد.
  • فیزیوتراپی: این می تواند به شما کمک کند توانایی استفاده از دست ها، بازوها، پاهای خود را بهبود بخشید. همچنین می تواند به مشکلات تعادل، ضعف عضلانی و موارد دیگر کمک کند.
  • کاردرمانی: این می تواند به آموزش مجدد مغز شما کمک کند تا بتوانید به فعالیت های روزمره خود ادامه دهید. این درمانی ویژه برای بهبود حرکات دقیق دست و کنترل عضلات مفید است.
  • شناخت درمانی: اگر مشکلات حافظه دارید این می تواند مفید باشد. همچنین اگر در فعالیت هایی که نیاز به تمرکز دارید که قبلا می توانستید انجام دهید، مشکل دارید، می تواند کمک کند.

با توجه به مورد و شرایط شما، درمان های دیگر امکان پذیر است. پزشک شما بهترین فردی است که به شما می گوید چه نوع درمان هایی می تواند برای شما مفید باشد.

درمان سکته مغزی

چگونه می توان از سکته مغزی جلوگیری کرد؟

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر سکته مغزی انجام دهید. در حالی که این معنا نیست که می توانید از سکته مغزی جلوگیری کنید، اما می تواند خطر شما را کاهش دهد. اقداماتی که می توانید انجام دهید عبارت اند از:

سبک زندگی خود را بهبود بخشید

داشتن یک رژیم غذایی سالم و اضافه کردن ورزش به برنام روزانه می تواند سلامت شما را بهبود بخشد. همچنین باید مطمئن شوید که به اندازه کافی بخوابید.( مقدار توصیه شده هفت تا هشت ساعت است)

از انتخاب سبک زندگی پرخطر خودداری کنید یا در رفتار های خود تغییراتی ایجاد کنید

استعمال دخانیات، استفاده تفریحی از مواد تفریحی از مواد مخدر می تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهند.

شرایط سلامی و عوامل خطر را مدیریت کنید

شرایط مختلفی مانند چاقی، ریتم غیر طبیعی قلب، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 یا کلسترول بالا وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی  ایسکمیک را افزایش دهد. اگر شما یک یا چند مورد از این بیماری ها را دارید، بسیار مهم است که برای مدیریت آن ها هر کاری که می توانید انجام دهید، به خصوص با مصرف داروهایی مانند رقیق کننده های خون، طبق تجویز پزشک. انجام این کار در اوایل زندگی می تواند از مشکلات شدید مرتبط با سکته مغزی در آینده جلوگیری کند.

سالانه برای  چکاپ سلامتی خود به پزشک مراجعه کنید

ویزیت سالانه سلامتی می تواند مشکلات سلامتی، به ویژه موادی که به سکته مغزی کمک می کنند را مدت ها قبل از این که علائمی را احساس کنید، شناسایی کنند.

درمان-تومور-مغزی

نتیجه گیری

درمان سکته مغزی بستگی به نوع سکته ای دارد که اتفاق می افتد، متفاوت است. همچنین درمان را بر اساس نوع سکته و وضعیت کلی شخص بیمار پزشک مشخص می کند.

سوالات متداول

مطالب مرتبط

فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *